Mossa, mossa på er alla människobarn
Skrivet fredag 5 november 2021 Publicerat: 6 november 2021

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Litet jubileum

Lite historia skrives den här veckan. Om jag räknat rätt, är det här 150:e inlägget sedan jag kom till Thailand, för snart två år sedan. Bra jobbat Anders. Tack ska du ha själv. Men du, nu går vi vidare tycker jag.  

Då är Thailand öppnat, på gott och ont för en del

I måndags den 1 november, öppnade Thailand upp för internationella turister från 63 länder, som har blivit helt vaccinerade. Detta när mindre än hälften av landets egna befolkning, är dubbelvaccinerade. Man öppnar även upp för alkoholförsäljning på restauranger, i fyra provinser. Dock har guvernören sista ordet i respektive provins. I och med att landet öppnar upp, kommer skolorna börja komma igång igen. På Koh Lanta kör de svenska skolorna, undervisning online. Ploens barnbarn Phupha började i måndags skolan igen, även han online. Snart slipper man det förhoppningsvis. För att många föräldrar ska ha råd med skoluniform, måste man pantsätta sitt guld eller andra värdeföremål. Å andra sidan har säkert många gjort det redan tidigare, för att klara livhanken. Tragiskt. Fortfarande är det en hel del pappersarbete, intyg, försäkringar etc. som krävs för att komma hit. Man ansöker på nätet om ett speciellt Thailandspass (inresetillstånd). Dock blev systemet överbelastat i måndags. Många som ville söka. Men det ger sig väl med tiden. Ska hur som haver, bli intressant och följa utvecklingen. Såg i veckan att t.ex. förslag på att ta bort PCR-testet innan man åker. Men när i tid det kan ske, vet ingen. Beror nog på utvecklingen här i landet, samt från landet man åker ifrån.   

Hur gick det med förra veckans travspel

Lyssna på ljudfilen så får du svaret.

Så här blev utfallet

Travet drog in ca. 48 kronor på två andelsspel. Men inte nog med det. Spelade även på Svenska Spel och deras Topptips. Som stryktips men med bara 8 matcher. Inför sista matchen som jag hade helgarderad, hade jag sju rätt. Succén var given. Men hur mycket kosing skulle det bli? Vid ett kryss, dryga femtusen. En tvåa och dryga tretusen. Nu blev det en tvåa. Men jag gråter inte för det. Kul att det gick vägen. Det var andra helgen i rad nu med vinster. Kan vi hoppas på tredje gången gillt, denna helg?

[minimera]

Meddelas endast på detta sätt

Förra veckan var filmskådespelaren Russell Crowe här i Thailand för filminspelning. Det är inspelning av storfilmen från Vietnamkrigstiden, “The Greatest Beer Run Ever”. Han var enligt egen utsago, mycket imponerad av folkets bemötandet och det thailändska köket bland annat. 

Jag ger snart upp

Veckan inleddes med en sen nattmatch, Halmstad-AIK. I och med övergång till vintertid, är det ju nu sex timmar som skiljer. Matchen kom igång 01:10. Vad händer? Jo, torsk med 1-0 mot ett lag i bottenträsket. Så var den veckan förstörd. Sportsligt om inte annat.

Ingenting är som i väntans tider

Mina översättningslurar som jag beställt och betalt på nätet, har ännu inte kommit. Har ställt frågan om ankomst både på Messenger, Facebook och per mail, men inget svar. Första gången jag ställde frågan, skulle de skickas i slutet av oktober. De kommer säkert med tiden, men man vill ju ändå kunna få något besked. Framförallt att de kan svara när man skickar en fråga. Ser hur som haver, att jag inte är ensam om denna sak. 

Lugnare än lugnast

Tror den här veckan har varit bland de mest lugna sedan långt tillbaka. Har varit hemma mest, förutom i onsdags, då vi stack iväg och åt på ett matställe. Kanske det beror på att Ploens dotter, tagit emot kunder som vill ha lite nagelmanikyr. Så i själva shopen har det väl inte varit så lugnt. Bara för min egen del, där jag likt Kronblom i soffan legat och läst min bok. Eller sett på någon film. Den dagliga bevattningen har regnet sett till att utföra. Ska väl vara på gatan där det varit mindre lugnt, där bilar sprider kommunkandidaternas budskap via högtalare. Ja men just ja. Glömde totalt bort att Phupha var här förra helgen, Halloweenklädd. Men han är en lugn figur, oftast.

Får se om helgen kan sätta lite fart på tillvaron. Varför inte en rejäl travvinst? En sak är säker i alla fall, det är att jag ska lyssna på nya ABBA-albumet. Samt rengöra några fläktar. Må så grankott allihop, och trevlig helg.