Tror jag börjar veckans inlägg med en liten väderleksrapport, så får vi det ur världen, en gång för alla. Natten mot söndag, hade vi ett rejält åskoväder rakt ovanför huset. Ja jisses vad det smällde. Tvivlar på att det finns åskledare här på radhuslängan. Blixtlås har vi mycket av i shopen, om inte annat. Sedan inleddes veckan med regn, översvämningar för att under tisdagen avstanna helt. Inget vatten varken ovanifrån eller från träsket. Det tackar vi för. Onsdagen var en repris av tisdagen. Torsdagen var en varm och emellanåt solig dag. Fredag, nu kan vi börja prata väder. Riktigt varmt och gött. Gött om man dessutom sitter vid två fläktar på högsta hastighet. 

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Veckan har för övrigt varit mycket lugn. Ploen jobbar på med sina mönster och klipper tygbitar hela dagarna. Nya modeller, nya färger. Eller så kommer det någon kund, som vill ha ett par byxor lagade. Tvätt är det nästan varje dag här. Dels våra egna kläder, men också de som kommer tillbaka efter uthyrning. Då blir det handtvätt, då det ej går att tvätta dem i maskin.

For iväg med cykeln till stora vägen under onsdagen. Dels för att köpa lite ingefära, på den lilla marknaden samt något att dricka på 7/11. Blev några burkar Leo. Den här gången frågade expediten, men annars lägger de bara ner en eller två sugrör. Men hur gott är det att dricka öl med sugrör? Okej, ur hälsosynpunkt då, slippa sätta “kanske” ej så ren burk till mun. Vad vet man? Nu hade jag inte så bråttom att dricka den direkt utanför butiken. Det fick bli ur ett glas när jag kom hem. 

Feelgoodroman

Hittade en rolig bok med titeln, Alla känner apan av Varg Gyllander. En härlig roman om Leonard, som vaknar utomhus en snömättad februarimorgon i centrala Stockholm, med smak av bensin i munnen och vaga minnen av kvällen innan. Efter att ha fått kicken från sitt jobb på morgonen, reser han sedan samma dag till Thailand. Riktigt rolig, men också med mycket eftertanke. Igenkänningsfaktorn är hög. Ploen undrar ibland vad jag ligger och skrattar åt. Vad svarar man på det, utan att krångla in sig allt för mycket i thai-engelskan? Kan med glädje rekommendera denna feelgoodroman.  Behövs nu i dessa pandemitider. 

Sjukhusbesök

Gjorde ett besök på det statliga sjukhuset här i Samut Sakhon under veckan. Vi hälsade på en äldre syster som brutit foten. Stora avdelningar med typ åtta platser på varje. Var roligt med instruktionerna i hissen, vad det gäller att hålla avstånd. Förstod man inte av markeringarna på golvet, fanns även bild uppsatt som visade hur man ska stå. 

Thaisafari och valpropaganda

Någon dag, eller kväll måste det bli, vill jag iväg på lite thaisafari. Såg den här skylten då vi var på väg in till Samut Sakhon. Platsen där man kan beskåda eldflugor, ligger inte långt ifrån där vi bor. Det blir att smeta in sig med aloe vera och myggmedel, så man inte blir uppäten av de andra knotten, som surrar runt omkring.   

Just nu pågår en valpropaganda här i Samut Sakhon, och tydligen i hela landet. Tolkar jag skyltarna rätt, så är det något slags distriktsval. Som sagt, skyltar överallt, precis som hemma när vi har val. Men det räcker inte med det. Varje dag, passerar ett antal bilar på gatan med högtalare, där olika kandidater sprider sin information. Tror volymen är inställd på högsta läge. En kandidat (högra bilden) har på sin vägskylt tryckt “work for all”. På engelska dessutom. Man kan undra varför? Och vilka är alla? Hmmm, tur man inte begriper något. Kan ju ändå inte påverka med någon egen röst.  


Fredag

Snart ännu en vecka att lägga till handlingarna. En vecka som inte direkt sticker ut på något sätt. Ska vara oljudet jag vaknade till, denna fredagsmorgon. Tror det är någon granne som var här och klippte gräset. Klippte är väl synd och säga. Han körde med maskinen, som om det vore en jordfräs. Tur bilen inte var hemma. Blev däremot orolig för den stora fönsterrutan. Men den klarade sig den här gången. Men jädrans i mitt kylskåp, vad det stänkte sten.

Nu ska jag sätta mig och spå i lite kort. Vill veta vilka hästar som vinner på V75 i helgen. Har gått lite tungt nu för laget, de senaste omgångarna. Tror vi får lätta upp stämningen med ett litet restaurangbesök, som ett avslut på den här veckan. Det kommer ju snart en ny vecka, som ligger och lurar bakom hörnet. Trevlig helg på er.