Välkomna till lördagens inlägg. Dagens datum är 5:e december. Nedräkningen mot julafton har börjat. Ser på sociala medier, att det pysslas, bakas och fixas inför julen. Det är så man blir lite avis. I alla fall när man ser den första skinkmackan inmundigas. Ja, ja! Det kommer bli en liten jul här också. Vi har ju vår lilla minijulgran och tomte, som vi får plocka fram. Om firandet av julafton kommer bli på en båt i år också, återstår att se.

Annars har den här veckan nästan varit så där, alldeles underbart vanlig. Bortsett från politikerbilarna som rullat fram och tillbaka. Läs lite mer om det, under nästa rubrik.
I måndags var det Andersdagen. Precis som på fars dag, fick man gratulera sig själv. Nja, inte riktigt, en granne från tiden jag bodde i Solna, var den som grattade mig och gjorde mig uppmärksam på dagen. Likaså Jeanette, min gamla vapendragare från jobbet, så klart. Tackar så mycket för det, min kära damer.
Blev även en tur ner till stan under måndagen. Betala ett par räkningar. Har tidigare försökt ringa till min bank, men inte lyckats. Måste registrera mitt thailändska telefonkort för utlandssamtal. Vilket vi också fixade. Sedan till Makro för lite inköp av vardagsvaror. Handlade även ingredienser, så jag kunde göra lite gräddstuvad pytt. Ibland behöver man lite omväxling i matväg. Får se hur mycket jag får äta själv. 

På hemvägen stannade vi till vid vår lilla marknad vid 7/11. Var på jakt efter lite ingefära. Skulle gått dit själv, ty med Ploen bredvid, slinker det gärna med lite mer än bara ingefära.

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.   

Vad har jag gjort för ont ?

Hur var det då med dessa politikerbilar? Jo men det verkar som turnén fortsätter med dessa bilar, som sprider politisk reklam för lokalpolitiker. Värst var det förra söndagen, då en av dessa bilar parkerat på vår gata. Den stod där säkert i trettio minuter. Tror ni de stängt av högtalarna? Det var rena tortyren. Gick till och med fram till bilen, för att se om föraren satt kvar. Tänkte be vederbörande dra ner volymen. Det stod en kille bakom bilen, men han var tydligen inte föraren. Sa han i alla fall. Ja, ni kan få lyssna själva på ett kort avsnitt, hur det lät under den dryga halvtimmen.

Hårda bud

Nåddes i veckan, att från den 7:e december, är det förbjudet att sälja alkoholhaltiga och marknadsföra alkoholhaltiga drycker, på digitala plattformar. Att sälja och köpa öl, vin och sprit online, är väldigt populärt. Men svårare att kontrollera än försäljning i lokala butiker. Alkohol får inte säljas före 11:00, mellan 14-17 och efter midnatt. Det är också olagligt att brygga sin egen öl hemma eller att lägga ut bilder av alkohol på nätet, antingen som privat medborgare eller som företag. Att ta en selfie med en ölflaska kan resultera i ett års fängelse eller motsvarande 110 000 svenska kronor i böter. Brott mot det nya förbudet (7:e december), kan bli upp till sex månaders fängelse eller böter upp till 10 000 baht.
Många bensinmackar är som små köpcentrum med matställen, 7/11 och andra butiker samt toaletter. På dessa ställen får t.ex. 7/11 och övriga butiker inte sälja alkohol. Hade det inte funnits en bensinmack, hade det varit okej. Infarten till vårt område har ju en 7/11-butik. På tomten bredvid, ligger en stor Esso-mack. Fast de är grannar, går det bra att sälja alkohol i 7/11-butiken. Var finns logiken här tro? Det är lika nära från Esso-macken till 7/11, som det är, där de inte får sälja. 

Balsam för själen

Tur jag har med mig ett helt batteri av filmer, på ett antal bärbara hårddiskar. Såg två filmer i veckan, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Men för mig är det fortfarande två pärlor, Notting Hill och Amelie från Montmartre. Annars är utländska filmer som visas på TV här i Thailand, oftast dubbade. Ibland även med engelsk text. Men det har inte fallit mig i smaken, att höra Bruce Willis prata thailändska. 

Detta är inte balsam för själen

Underbart vanlig, kan man inte påstå torsdagen var. Ja jag vet, att jag tjatat om det här tidigare. Trodde jag hade upplevt det värsta när det gäller översvämning på gatan. Men det här tog priset. Till och med området på baksidan av vår huslänga, var full med vatten. Grannarna gjorde allt, för att hindra vattnet tränga in i deras hus. Som jag sagt tidigare, är det tur att entrén till vårt hus, inte ligger i nivå med gatan. Frågan är bara hur underminerat det blir med allt vatten. Går man in på min profil på Facebook, finns där en livesändning jag gjorde från torsdagen.

 

Näst sista

Det har som sagt blivit en hel del sena kvällar. Ja, för att inte tala om långa dagar för Ploen, vid denna symaskin. Gäller att hänga med, och kunna visa upp nya kollektioner. Handgjort in i minsta detalj. För att inte tala om dessa små dekorationer av pärlor som sitter på många av dem. 

Varför lyssnade jag inte?

Förra veckans inlägg, avslutades med att jag skulle spå i kort. Ville veta vilka vinnarna skulle bli i V75 den helgen. Ni som läste inlägget minns det säkert.

Nå, hur gick det då med den saken? Jag blandade kortleken ordentligt enligt instruktion. Lade upp sju kort, efter ett givet mönster. V75-raden skulle bli enligt bilden nedan. Tyckte dock att resultatet av spådomen kändes rätt så osannolik, så jag lät bli att tro på den. Vilket var oerhört korkat. För rätt rad förra veckan blev nämligen, 1 – 2 – 3 – 4 – 2 – 9 – 9. Sju rätt gav runt 3,7 miljoner. Trevlig helg!

PS…I enlighet med lagtexten, är det förbjudet att inneha mer än 120 kort samtidigt här i Thailand vid spel. För att undanröja tvivel, hade jag bara 52 kort. Däremot är kortleken jag har, inte officiellt licensierad, vilket jag kan straffas för…DS