Sawasdee krab

Jag börjar där jag slutade sist. Fredag förra veckan. På kvällen och under helgen, kände jag mig hängig. Feber (?) kanske, kanske inte. Troligtvis för lite dricka, i denna heta värme som råder. Väderappen sa förra lördagen, 34 grader, men att det känns som 42 grader. Min känsla är densamma. Luftfuktighet 60%, UV-index, mycket hög. Var hittar man en sval skugga? Fläkten på högsta hastighet, blåser bara värme. Hur som haver. Fyllde kroppen rikligt med vatten. Nu hoppas jag vätskebalansen är på rätt sida. När man pratar om rikligt med vatten, vad händer då? Just precis, regn. Började redan under söndagskvällen, rejäla skurar. Sedan fortsatte det sakteligt att komma under hela måndagen. Inget häftigt regn, utan så där lagom småduttande. Tänk att det kan vara så skönt med lite regn.

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Lagom var ordet, sa Bull

Nja sa Bill, inte riktigt. Det var mer än lagom. Tusentals halvstora flugor av någon art, svärmade på måndagskvällen. Satt på glasrutorna. En hel del av dem flög in, då jag öppnade för att gå ut och stänga igen shopen. Såg dem inte riktigt först. Överallt var de. Väl inne sökte de upp ljuset. Släckte vi en lampa i taket och tände upp nästa, så flög de dit där ljuset kom. Men där blev det stopp kan jag lova. Fick tyvärr ta fram sprayflaskan mot ohyra, och gå på de små liven. Allteftersom, föll de till golvet. Såg ut som rena slagfältet. Brukar annars samlas rätt mycket smågeckos, när dessa flugor svärmar. Såg dock inte en enda liten ödla. Märkligt, nu när smörgåsbordet var dukat och upplagt för dem.    

En kort liten tripp

Onsdag 7 april, 2021. Det är varmt. Klockan 10:05, startade vi bilen för en kort tur in till stan. Några små ärenden bara, sedan hem igen. Okej, jag erkänner. Det blev ett bageribesök också. Dessa ljuva små blåbärsbakelser. Men Ploen skulle inte ha något. Inga bakelser i alla fall. Tydligen inte så förtjust i sådant. Ha, ha, tur för mig. Då kan man typ köpa två, och så får man bägge själv. Listigt, klokt uttänkt av mig där. Efter bageriet blev det “hål i väggenbesök”. Lite kyckling med ris och cola, satt fint i kistan. Orkar inte äta så mycket nu i värmen. Även om det regnade natten mot onsdagen. Vilket gärna hade kunnat få fortsätta över dagen. Men sådan tur har man inte. 

Allt har ett slut, men…

Har nu sett klart alla sex säsonger av TV-serien Bosch. Vilket känns sorgligt. Sextio delar, rakt av bara. Men, så såg jag till min glädje, att säsong 7 har premiär den 17 april. Tjena mittbena, vad glad man blev. Hinner nog under tiden fram till premiären, plöja mig igenom en annan TV-serie jag hittat, och som fått bra kritik. Blir TV-serier nu mer eller mindre, då jag inte har några böcker kvar att läsa. Men så fick jag tips i veckan, om en Emelie Schepp. Svensk deckarförfattare. Fanns att låna som E-bok på biblioteket. Dock inte första och sista boken. Ska läsa de andra fyra först och se om jag gillar dem. I värsta fall får jag väl köpa dem som saknas. 

Glöm inte och berätta om torsdagen, Anders

– Men hallå, vem är du?
– Det är ditt andra jag, som talar.
– Okey, förstod nästan det. Ja, ja, sitt inte här på min axel nu. Stick iväg med dig.
– Ja, ja, du vara chef. Jag drar. Och du, glöm inte torsdagen.

Torsdagen var det alltså. Vad hände igår? Jo, Ploen kom tidigt på morgonen, och undrade om vi inte kunde åka till havet. Trodde först det var vid vattnet, som ligger typ 10-15 minuter från huset, där vi brukar promenera ibland. Men se det var de inte. Det var det riktiga, stora havet hon ville åka till. Så vi styrde bilen mot Phetchaburi och kusten där. Har varit i dessa trakter förut. Bland annat då jag var med om ett drunkningstillbud.
Framme, så styrde vi in mot ett strandområde och till änden av den gatan. Fik och matställen mot vattnet, resort och hus på andra sidan gatan. Det blev först fika och njuta av havets vågor och varma vindar, som svepte in. En timme senare, lite käk på ett av matställena. Min vanliga soppa, stor Leo, ris var det jag beställde. Ploen tog någonting annat. Hon tyckte maten inte var något speciell. Soppan min var okej, men visst har jag ätit godare sådan. När vi skulle betala, ville de ha 720 Thb. Var bara att betala och se glad ut. När vi sedan gick till bilen, sa jag att det där var ett dyrt ställe. Ploen höll verkligen med. Man får bra mycket mer mat för samma pengar, på vårt favoritställe här utanför byn. Men det är klart. Man vill väl försöka ta igen det man förlorat på besökare under pandemin. Resorten var helt ödelagd när vi passerade. 

12 bilder

Innan vi styrde hemåt, åkte vi till en annan del av kustremsan och en ny badstrand. Nämligen Models Beach. En strand full med prylar som man kunde låta sig fotograferas med. Därav namnet. Riktigt läckert och soft ställe. Skön musik strömmade ur högtalare. Vid strandbaren blev det kaffe och kalldryck. Mat avstod vi. Rundvandring med fotografering så klart.  

25 bilder (huvva, så många)


Till och från havet, passerar man oändliga arealer med saltfält. Känns som man åker rakt igenom dem. Saltfält på bägge sidor av vägen. På många håll har nu skörden kommit igång. Man ser fallfärdiga lador, fulla med salt eller stora högar utanför. Var tvungen och stanna till på ett ställe, och ta några bilder. Här satt de och vilade och betraktade dagens arbete. Skulle vara kul och veta vad alla parter tjänar på saltet.

Bara fyra bilder


Ja men det var väl torsdagen i hyggligt korta drag. Nu får den stora väntan vara över. Nu är det dags för premiär här på Thailandsbloggen.   

PREMIÄR

Tävling med tre trisslotter i potten

På min senaste arbetsplats, brukade jag ha en lite bildtävling. Para ihop två bilder som har något gemensamt, och få en bild över. Tänkte vi kunde köra en likadan här också på thailandsbloggen. Hoppas ni vill vara med. Ser att du suckar nu Malin, men andas och ta det lugnt. Det här fixar du. Och vem vet, kanske du vinner trissen och sedan på trissen, ramlar miljonerna in. Då är du välkommen hit så festar vi lite för pengarna. I vilket fall som helst, så här fungerar det. Ni ser 11 bilder. När ni är klara, har ni 5 par med bilder, där varje par hör ihop på något sätt. Plus en bild över. Nu räcker det inte bara med att tala om vilken bild ni fick över. Ni ska också redovisa alla de fem paren för mig också. T.ex. 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10 och den som blir över, nr 11. Hänger ni med? Det gäller alltså att ha alla rätt, och det finns bara en lösning, men flera möjligheter. Jag kommer skriva ner namnen på varsin lapp som har alla rätt, där Ploen sedan får dra en vinnare ur en burk. Rätt svar och vinnare, presenteras nästa lördag, här på bloggen. Lotterna skickas sedan digitalt från Svenska Spel. Ni kan enklast skicka in era svar på Messenger. Men det går också bra att skicka via kontakt, som du finner i menyraden. Ser ut som tre streck under varandra, om du använder telefon eller platta. Finns det ingen vinnare med alla rätt, så läggs lotterna i en pott till en annan gång, som då också utökas med en lott. Jag önskar er alla lycka till. 

Sista inlämningsdag är torsdagen den 15 april, klockan 23:59 svensk tid. 


                        Då ska vi se. Bild 1 borde passa ihop med bild…..   

Nu ska jag inte störa er

Nu ska ni få gnugga geniknölarna ifred. Under tiden ska jag fixa lite kaffe. Sedan ta mig en dusch, klä mig lite fin, för att sedan ta min fru ut på en rejäl middag. För idag fredag när detta skrives, firar vi treårig bröllopsdag. Nästa vecka är vi troligtvis ute på turné igen. Rayong och sedan Petchabun. Många mil och timmar med bil framför sig. Får önska alla människobarn en trevlig helg. Då ska vi se, bild 4 måste bara ihop med bild…..nej, det är nog bild……… Nä men det går ju inte, för då…