Sitter och funderar på om jag ska göra en lockdown, inför veckans blogginlägg. Så mycket har ju faktiskt inte hänt den här veckan. Okej då, lite kanske har hänt, men ingenting att skriva om tycker jag. Känns som jag kan sluta skriva här nu, radera texten och och hänga ut skylten LOCKDOWN. 


Ska jag verkligen ta upp att vi fick byta bilbatteri i måndags på bilen? Jag ville ladda det, men tydligen är det inte kultur här i landet. Är det intressant för ens vänner att veta och läsa om sådant? Tvivlar på det. 

Tisdagen då. Hände något speciellt då? Nä, ingenting att skriva om här heller tycker jag. Vem vill veta att vi for till Makro för att handla lite? Däremot kan det vara av intresse och veta, att jag gjorde en MP3 av Ulf Lundell på Cirkus, som finns på SVT Play och som jag förde över till telefon. Givetvis laddade jag hem konserten också. Men sådant vill man ju inte skriva eller prata högt om.  


Att säga något om vädret, hade varit kul. Kallt igen. Blåsigt. I tisdags var det bara 21 grader här i Samut Sakhon. Ännu lägre temperaturer på andra håll. Såg att Sundsvall äntligen fått lite snö nu också. Kul. Här hade vi vatten igen på streetan under onsdagen. Egentligen inget att orda om heller, då jag gjort det förut. Precis som bilder från eländet, som ni också sett tidigare. Nej, nu saknar jag något nytt att få berätta om. Lockdown eller inte, det är frågan. Som Ulf Lundell en gång har sagt, “en inställd spelning, är också en spelning”. 

    

Ja som ni märker, det är inte mycket att rapportera hem om. Kanske bäst och göra en lockdown den här veckan ändå, slå igen bloggen och förhoppningsvis kunna återkomma nästa vecka. Håller dessutom på med ljudläggning här i Bangkok. Lägger ljud till en animerad film för barn. Just nu håller vi på med slutet, där fyrverkerier ska brisera. Behöver all tid i världen med det jobbet nu. Min thailändske vän Samrit, har gjort en liten “bakom kulisserna” när vi spelar in fyrverkeriljudet. Egentligen inte så mycket att berätta om, eller titta/höra på för den delen heller.

Torsdagen då. Nu bör det väl hända något. Klev upp, kallt, frukost, spanade in de senaste nyheterna på webben, lite sen lunch, läste, lugnt i butiken, lugnt på gatan, ett antal koppar kaffe sveptes, kvällen kom, lite TV-tittande, slog igen butiken, kvällsdusch, hopp i säng, läste, släckte lampan, somnade. Nej, det hände inte så mycket denna dag heller. Thailändarna liksom vi, håller oss hemma i dessa pandemitider. Nu kom jag på en sak, som jag nästan höll på att glömma. Gjorde min 90-dagarsrapportering till immigration över nätet. Så skönt att slippa behöva åka dit för den sakens skull. Om det nu ska vara något att skriva om. 

Fredag

Äntligen hände något den här veckan. Det var inte bara något som hände, utan massor av händelser. Närmare 30 stycken för att vara exakt. Men, jag fick fixa det själv. Lösningen blev att jag tog fram DVD:n  om AIK:s guldår 2018. 30 matcher, där den sista var då AIK säkrade guldet i allsvenskan. Så det som från början såg ut som en lockdown för veckans blogginlägg, blev att jag kunde plocka ned den skylten. Nu är klockan 21:27 i skrivande stund. Dags att runda av, och låta automatiken lägga ut det här klockan 00:05.
Hoppas nu nästa vecka kan bjuda på någonting varje dag, annars är risken överhängande för ännu en vecka utan större händelser. Men i och för sig, en vardag är också en vardag, hur grått och trist det än är, så kan man försöka glädjas åt det där lilla ändå. Hälsan till exempel, är nog så viktig i dessa pandemitider. Och så kan det nog vara bra att ha lite tråkigt ibland. Ha en trevlig helg nu och var rädda om er.