En glädjande nyhet kom i veckan. Thailands turistmyndighet kommer att diskutera stopp av dubbel prissättning för utlänningar med National Parks, Wildlife and Plant Conservation Department samt berömda turistsidor. “Nyckelfaktorn är att vi måste behandla expats som lokalbefolkningen, utan diskriminering eller negativ inställning till utlänningar”, säger Yuthasak Supasorn, guvernör för Thailands turistmyndighet.
Det kan inte vara riktigt att jag som “turist”, ska behöva betala 5-10 gånger mer i inträde än en thailändare. På vissa ställen gå thailändarna in gratis, medan vi turister får betala. Det är ingen bra PR för landet. Vi får se var det landar. Hinner nog hända mycket innan man bestämmer sig.  

Så var då det här med små, små frön. För nu ska det bli gjort. I helgen ska vi sätta lite grönsaker. Vi har förberett en liten plätt, rensat och på med ny jord. Tomatfrön var det i en påse vet jag. I de andra påsarna, är det någon typ av sallad. Måste även sätta upp nät runtomkring, så inte hundar och katter kommer dit och gör, ja ni vet. 

Igår fredag, var vi på det stora varuhuset Do Home.Det ligger bara typ 10 minuter med bil från huset. Thailändarna måste ha en väldigt förkärlek till små porslinsfigurer. Man ser dem oftast ute i trädgårdarna. De kan sitta lite varstans. Stora som små. Här på Do home, räcker det inte med ett par hyllor. Nej, nej. Det är hyllmeter efter hyllmeter, packade med figurer.

I mitt blogginlägg 30 augusti, så beklaga jag mig över lån av E-böcker. Det är ju en begränsning på dem, max fem böcker på en 28-dagars period. Men så fick jag ett erbjudande från en mycket god vän, du vet vem du är, att få låna på dennes konto. Vilket jag gjorde. Dock slukade jag dessa böcker på 4-5 dagar, så nu sitter jag där igen. Men imorgon söndag, kan jag åter få låna fem böcker, men den här gången på mitt konto. Har kommit in i ett riktigt stim nu, när det gäller läsning. Inte för att jag tråkigt här, absolut inte. Men skönt med några timmars avkoppling, när det är som varmast och man är hemma.

Så var det till sist lördag igen. Lördag innebär V75. Idag har jag byggt världens finaste luftslott. Men det blir väl som vanligt, det säger bara puff. Tre andelar får gärna ge lite mer än fem kronor totalt, som det blev nu senast. Med det, får jag önska alla en trevlig helg. Over and out.